• Hökmark (M): Nu viktigare än någonsin för Sverige att införa euron

  Photo: I en nyligen avrundad EU-parlamentsdebatt om införandet av euron i Litauen proklamerade Gunnar Hökmark (M) att det nu är "viktigare än någonsin" för Sverige att införa euron. Hökmark attackerade även eurokritiker som ifrågasatte varför ingen folkomröstning kommer ordnas fast en majoritet är mot euron i Litauen. Dessa kritiker var inte endast så kallade "populister" utan även tunga ekonomer som Bernd Lucke från tyska AfD.  Trots det eurokramande politiska budskapet deltog iallafall Hökmark i debatten, ingen annan representant skattebetalarna skickat till Strasbourg från Sverige verkade ha tid. Således representerades tyvärr inte svensk folkopinion i kvällens debatt.   Har Centerpartiet, Miljöpartiet och de andra valkampanjskritikerna inte planerat föra eurokritisk politik i EU-parlamentet? Är valrörelsens eurokritik redan glömd eller har de endast fastnat i startblocken?

  I en nyligen avrundad EU-parlamentsdebatt om införandet av euron i Litauen proklamerade Gunnar Hökmark (M) att det nu är “viktigare än någonsin” för Sverige att införa euron. Hökmark attackerade även eurokritiker som ifrågasatte varför ingen folkomröstning kommer ordnas fast en majoritet är mot euron i Litauen. Dessa kritiker var inte endast så kallade “populister” utan även tunga ekonomer som Bernd Lucke från tyska AfD.

  Trots det eurokramande politiska budskapet deltog iallafall Hökmark i debatten, ingen annan representant skattebetalarna skickat till Strasbourg från Sverige verkade ha tid. Således representerades tyvärr inte svensk folkopinion i kvällens debatt.

  Har Centerpartiet, Miljöpartiet och de andra valkampanjskritikerna inte planerat föra eurokritisk politik i EU-parlamentet? Är valrörelsens eurokritik redan glömd eller har de endast fastnat i startblocken?