• EU-parlamentariker får tillfälle att skryta och överdriva sin betydelse

  Expressen har gjort ett större reportage om svenska EU-parlamentarikers arbete. Reportaget i sig är bra, men det finns EU-parlamentariker som starkt överdriver sin betydelse och påstår sig ha varit betydande i arbetet med olika sakfrågor.

  Till exempel uppger en EU-parlamentariker att:

  “Jag var med och jobbade fram nya upphandlingsregler som gör det lättare för kommuner att använda skattepengar på ett klokt sätt.“

  Vilket betyder att frågan behandlades i det utskott han sitter och kanske lade han några ändringsförslag, men säkerligen hade han en ytterst liten roll i det hela där fler än hundratalet personer från olika EU-institutioner var inblandade. Oräknat lobbyisterna som säkert skrev många förslag till ändringar och gav EU-parlamentarikerna.

  EU-parlamentarikerna är i regel trogna arbetare i vingården som plockar druvor och gör som de är tillsagda. Möten och diskussioner (samt cocktailpartyn) finns det gott om tillfällen  att bevista, där alla backar upp varandra om hur viktiga de är. Sanningen är dock att EU-parlamentarikerna är ytterst små kuggar i maskinrummet på ett stort tankfartyg i sakta mak på väg mot de stora målet Europas Förenta Stater.

  Vad som behövs är att välja EU-parlamentariker som står utanför de fyra stora partifamiljerna,  men givetvis inte mörkbruna krafter, Kristdemokrater/Borgerliga (M och KD:s grupp), Liberalerna (FP och C:s grupp), Socialisternas/Demokraterna (S grupp) och de Gröna (MPs grupp). Samtliga dessa partifamiljer går till EU-parlamentsval på att EU skall ta över mer och mer. Lägger man samman deras valprogram, som man bör göra då de kompromissar och arbetar tätt tillsammans, då skall EU ta över allt sammantaget. Precis så som det brukar låta i alla deras resolutioner under en mandatperiod.

  Läs även: Svenska EU-parlamentariker skall värderas utifrån de kostnader de vältrar över oss