• Såpoperan om ”EU-presidentkandidater” rullar vidare

  Ännu är valtemperaturen låg inför EU-parlamentsvalet i maj även om EU-parlamentet satsar reklampengar och EU-eliten försöker att ”prata upp” EU-valet i media.

  Martin Schulz, EU-sossarnas kandidat, är just nu talman i EU-parlamentet. Han nyttjar den rollen effektivt för att få igång sin egen valkampanj. Han har genom EU-parlamentets PR-pengar som skattebetalarna ställt upp med tagit med de 80.000 följare han fått på Twitter till sin egen personkampanj inför valet. Detta har kritiserats men Schulz anser inte att han agerat olikt en premiärminister som suttit vid makten före och efter en valkampanj. 

  I Sverige vill Socialdemokrater och Moderater ligga lågt med denna presidentkampanj då det kopplar för mycket till det Europas Förenta Stater som de hävdar ”absolut inte är på gång”.

  De svenska Socialdemokraterna har stöttat Martin Schulz inom EU:s Socialdemokratiska Parti, till skillnad från brittiska Labour. Men Stefan Löfven (S) har sagt att han trots allt inte delar Schulz uppfattning i allt. Svenska (S) ville ju att EU-budgeten skulle vara mindre än vad Martin Schulz drev på för, den senare med stöd av EU-parlamentariker Göran Färm (S) skall tilläggas.

  Svenska Moderaterna valde att avstå i omröstningen på EU:s Kristdemokraters (EPP) kongress när luxemburgaren och superfederalisten Juncker valdes till kandidat. Svenska KD röstade dock för honom. Fredrik Reinfeldt valde att inte ens åka till EPP-kongressen, delvis på grund av att han är kritisk mot den nya processen kring kommissionsordförandevalet.

  Men ”presidentkampanjen” skall gå vidare. De svenska politikerna är marginella i dessa EU-sammanhang. Det blir EU:s skattebetalare som får stå för notan då EU-partierna som driver kampanjerna i princip är nästan totalsubventionerade med skattemedel. Sedan tar man som sagt hjälp av skattepengar som allokerats till EU-parlamentet också. Skulle Schulz och Juncker själva behlva samla in pengar till sina respektive ”presidentkampanjer” skulle de inte få ihop många eurocent.

  image

  Att det är minimal skillnad mellan Schulz och Junckers politiska åsikter har vi redan visat. Båda herrarna är EU-federalister främst, och höger/vänster i andra hand. Deras gemensamma utspel i senaste Der Spiegel  (17/3) där båda herrar kommer ut och stöder införandet av eurobonds, vilket skulle innebära ytterligare lånegarantier och krediter från nordeuropa till sydeuropa, är ytterligare ett exempel på hur det inte finns någon skillnad mellan de stora höger och vänsterfamiljerna i EU.

  Tänk er om Obama och Romney gav gemensamma intervjuer i Time Magazine eller om Löfven och Reinfeldt gav gemensamma intervjuer till tidskriften Fokus där de blåser upp varandra som ‘stor svensk’ som vill öka den svenska statens makt. Helt otänkbart, men verklighet i dagens EU-insider-bubbla. Prioritet nummer ett är att arbeta vidare mot Europas Förenta Stater, i andra hand kommer egna väljare och skattebetalare. 

  Läs även: EU:s kristdemokrater nominerar EU-federalisten JunckerMartin Schulz – EU:s ”big spender” och ”Mr Nobody” – EU-presidentkandidat med stöd av svenska (S)EU:s liberala parti ALDE nominerar superfederalist som kommissionsordförandeSchulz (S) och EU-parlamentet försöker åter starta lobbykampanj för direkt EU-skatt(S) bluffar – har alltid suttit i ”regering” i EU-parlamentet