• Franska före detta EU-parlamentariker får extra retroaktiv EU-pension

    Att EU-institutionerna kan användas för att mjölka pengar är ingen överraskning. Många är ”goda européer” så länge det finns pengar att få från EU-systemet.

    Sverige som nettobetalande land vill ju gärna se till helheten och vara med att betala, enligt svenska politiker i alla fall.

    Nu senast visade det sig att EU inte räknat upp pensionerna för före detta franska EU-parlamentariker på motsvarande sätt som man gjort i Frankrike. I Frankrike följer parlamentarikerpensionerna löneökningarna för statstjänstemännen. De sistnämndas löner verkar gå upp lika säkert som solen. Från EU-parlamentet hade man bara betalt ut pensioner uppräknade med inflationen.

    Så EU får nu vackert följa med i samma uppräkningar som fransmännen gör för sina före detta nationella parlamentariker och betala ut retroaktiva pensionspengar till före detta franska EU-parlamentariker. 2,1 miljoner euro (drygt 19 miljoner kronor) får man nu ta från den grå massan av skattebetalare för att betala ut extra pensionspengart till en grupp som säkert inte precis är de fattigaste i samhället. Enbart uppräkning av pension med inflationen, det är för vanligt folk. Franska före detta politiker har en speciell pensionsgräddfil.